Загальні відомості
Arduino Uno - це пристрій на основі мікроконтролера ATmega328. До його складу входить все необхідне для зручної роботи з мікроконтролером: 14 цифрових входів / виходів (з них 6 можуть використовуватися в якості ШІМ-виходів), 6 аналогових входів, кварцовий резонатор на 16 МГц, роз′єм USB, роз′єм живлення, роз′єм для внутрісхемного програмування (ІМТП) і кнопка RESET. Для початку роботи з пристроєм досить подати живлення від AC / DC-адаптера або батарейки, або підключити його до комп′ютера за допомогою USB-з′єднувача.

Характеристики:
Мікроконтроллер - ATmega328
Робоче живлення -
Напруга живлення - (рекомендоване) 7-12В
Напруга живлення -  (граничне) 6-20В
Цифрові входи/виходи - 14 (з них 6 можуть використовуватись в якості ШІМ-виходів)
Аналогові входи - 6
Максимальний струм одного вивода - 40 мА
Максимальний вихідний струм вивода 3.3V - 50 мА
Flash-пам′ять - 32 КБ (ATmega328) із яких 0.5 КБ використовуютьсья завантажувачем
SRAM - 2 КБ (ATmega328)
EEPROM - 1 КБ (ATmega328)
Тактова частота - 16 МГц

Нижче перераховані виводи живлення, розташовані на платі:
VIN. - Напруга, що надходить в Arduino безпосередньо від зовнішнього джерела живлення (не пов′язане з 5В від USB або іншою стабілізованою напругою). Через цей вивід можна як подавати зовнішнє живлення, так і споживати струм, коли пристрій живиться від зовнішнього адаптера.
5V. - На вивід надходить напруга 5В від стабілізатора напруги на платі, поза незалежності від того, як живиться пристрій: від адаптера (7 - 12В), від USB (5В) або через вивід VIN (7 - 12В). Живити пристрій через виводи 5V або 3V3 не рекомендується, оскільки в цьому випадку не використовується стабілізатор напруги, що може привести до виходу плати з ладу.
3V3. - 3.3В, надходять від стабілізатора напруги на платі. Максимальний струм, споживаний від цього виводу, становить 50 мА.
GND. - Виводи землі.
IOREF. - Цей вивід надає платам розширення інформацію про робочу напругу мікроконтролера Ардуіно. Залежно від напруги, зчитаного з виводу IOREF, плата розширення може переключитися на відповідне джерело живлення або задіяти перетворювачі рівнів, що дозволить їй працювати як з 5В, так і з 3.3В пристроями.
Входи і виходи
З використанням функцій pinMode (), digitalWrite () і digitalRead () кожен з 14 цифрових виводів може працювати в якості входу або виходу. Рівень напруги на виводах обмежений 5В. Максимальний струм, який може віддавати або споживати один вивод, становить 40 мА. Всі виводи сполучені з внутрішніми підтягуючими резисторами (за замовчуванням відключеними) номіналом 20-50 кОм. Крім цього, деякі виводи Ардуіно можуть виконувати додаткові функції:
Послідовний інтерфейс: виводи 0 (RX) и1 (TX). Використовуються для отримання (RX) і передачі (TX) даних по послідовному інтерфейсу. Ці виводи з′єднані з відповідними виводами мікросхеми ATmega8U2, що виконує роль перетворювача USB-UART.
Зовнішнє перериванння: виводи 2 та 3. Можуть слугувати джерелами переривань, що виникають при фронті, спаді чи при низькому рівні сигналу на цих виводах. Для отримання додаткової інформації див. Функцію attachInterrupt().

ШИМ: виводи 3, 5, 6, 9, 10 та 11. За допомогою функції analogWrite () можуть виводити 8-бітові аналогові значення у вигляді ШІМ-сигналу.

Інтерфейс SPI: виводи 10 (SS), 11 (MOSI), 12 (MISO), 13 (SCK). Із застосуванням бібліотеки SPI дані виводи можуть здійснювати зв′язок по інтерфейсу SPI.

Світлодіод: 13. Вбудований світлодіод, приєднаний до виводу 13. При відправці значення HIGH світлодіод включається, при відправці LOW - вимикається.

Аналогові входи (A0 - A5), кожен з яких може надати аналогову напругу у вигляді 10-бітного числа (1024 різних значення). За замовчуванням, вимір напруги здійснюється щодо діапазону від 0 до 5 В. Проте, верхню межу цього діапазону можна змінити, використовуючи вивід AREF і функцію analogReference (). Крім цього, деякі з аналогових входів мають додаткові функції:

TWI: виводи A4 або SDA та вивод A5 або SCL. З використанням бібліотеки Wire дані виводи можуть здійснювати зв′язок по інтерфейсу TWI.

Крім перерахованих на платі існує ще декілька виводів:
AREF. Опорна напруга для аналогових входів. Може задіятися функцією analogReference().

Reset. Формування низького рівня (LOW) на цьому виводу призведе до перезавантаження мікроконтролера. Зазвичай цей вивід служить для функціонування кнопки скидання на платах розширення
Дивіться також відповідність виводів Arduino і ATmega328. Розпіновка для мікроконтролерів ATmega8, 168 і 328 схожа.